“Jeg ville ønske at langt flere performances så tydeligt undersøgte denne form for håndgribelig problematik og formåede på så flot en måde at være inddragende for en lokalbefolkning. Det var kunst, som der gerne måtte være meget mere af!” Karin Hald på B.Blog

LUFTHAVN I STYKKER

Danmarks største arbejdsplads, Københavns Lufthavn er centrum for en forestilling, der rejser ind i hjertet af Amagers komplekse forhold til luftfart; I forestillingen Lufthavn i stykker, der arrangeres af Tårnby Park Studio, hæver amarkanernes stemmer sig over landingsbanens brølen. De fortæller historier om at leve med og af lufthavnen, drømme om at rejse og at løse udfordringerne i flyindustrien i lyset af klimaforandringerne.
Lufthavn i stykker kombinerer dokumentarisk teater, offentlig intervention, videnskab og poesi. Den involverer borgere med deres egne historier, og borgerne får ordet.
Forestillingen indledes med en poetisk og dokumentarisk film, der indeholder interviews med lufthavnsarbejdere, pilotstuderende, tidligere stewardesser, arkæologer, naboer til lufthavnen og mange flere.
Lufthavn i stykker er iscenesat af Andreas Liebmann fra Tårnby Park Studio og udviklet i samarbejde med FUKK (Forenede Uafhængige Københavnske Kunstnere), performancekunstner David Sebastian Lopez, video- og maskekunstner Max Morris Doherty og kunstnerduoen Samling (Helle Egsgaard og Marie Boye Thomsen) med deltagelse fra det lokale Ørestad Koret og amatør-performancegruppen Fremtidsklubben.
Praktiske informationer
Lufthavn i stykker
Iscenesætter: Andreas Liebmann
Kunstnere: FUKK (Forenede Uafhængige Københavnske Kunstnere), David Sebastian Lopez, Max Morris Doherty, Samling (Helle Egsgaard og Marie Boye Thomsen), Ørestad Koret, Fremtidsklubben
Musik: Matthias Loose
Kostumer: Max Morris Doherty, Nadja Mattioli, Mette Sangaard Diederiksen
Teknisk ansvarlig og SOME: Fran De Pian
Produktionsassistent og kunstnerisk support: Nadja Mattioli
Medvirkende: Fremtidsklubben (Jacob, Viktoria og Christina Strandgaard Andersen, Nina Marie Sindahl, Ekko og Oona Liebmann, Sherish Saqib), Morten Ammitzbøll, Jørgen Hagen, Dragan Sørensen, Martin Erik Dworak, Meet Singh, Per Reichgruber, Knud N. Flensted, Sarkaut Tofiq, Nikolaj Kristensen, Grethe Bille, Gert Adriansen, Matúš Duda, Kenneth Burchhardt, Ørestads Kor
Tak til:
Sophie Grodin
Cecilie Ullerup Schmidt
Helene Filskov Bjerre Jensen
Brian Lykkegard
Paul Doherty
Lufthavn i stykker er støttet af Statens Kunsfond, Tårnby Park Studio og Tårnbyhuse

Billetter
Dato: 15.11 kl. 19.00 / 17.11. kl. 19.00 / 18.11 kl. 17.00
Sted: Tårnby Hovedbilbliotek, Kamillevej 10

Varighed: Ca. 2 timer

Målgruppe: Fra 12 år

Københavns Lufthavn er en dominerende faktor på Amager i forhold til mennesker, natur og industri. Samtidig forbinder den lille Danmark med hele verden, den booster turisme, globale familieforhold og økonomi. Folketeaterforestillingen Lufthavn i stykker er lavet på og om Amager og væver brudstykker af fortællinger fra lufthavnsarbejdere, pilotstuderende, en miljøaktivist og endda en 12-årig aspirerende pilot sammen.

Københavns Lufthavn aflyste af frygt for miljøaktivister
Lufthavn i stykker er iscenesat af Andreas Liebmann fra Tårnby Park Studio og udviklet i samarbejde med FUKK (Forenede Uafhængige Københavnske Kunstnere), performancekunstner David Sebastian Lopez, video- og maskekunstner Max Morris Doherty og kunstnerduoen Samling (Helle Egsgaard og Marie Boye Thomsen) med deltagelse fra det lokale Ørestad Koret og amatør- performancegruppen Fremtidsklubben. Lufthavn i stykker skulle oprindeligt have været afholdt i Københavns Lufthavn, men lufthavnen meldte sig ud af samarbejdet, fordi de frygtede, at forestillingen ville tiltrække miljøaktivister og opfordre dem til at demonstrere.

Amarkanerne får ordet
Lufthavn i stykker kombinerer dokumentarisk teater, offentlig intervention, videnskab og poesi. Den involverer borgere med deres egne historier, og borgerne får ordet. Forestillingen indledes med en poetisk og dokumentarisk film, der indeholder interviews med lufthavnsarbejdere, pilotstuderende, tidligere stewardesser, arkæologer, naboer til lufthavnen og mange flere. Begravelsesdirektøren taler om sit job med at sende eller modtage lig fra og til Danmark. Den 12-årige dreng taler om sin flysamling og sin drøm om at blive pilot. Miljøaktivisten taler om sin aktivisme og sin store undren overfor statens og virksomhedernes manglende handlinger i forhold til at forhindre fremtidige katastrofer, som vi alle har nemt ved at forestille os, fordi det er uundgåeligt ikke at blive konfronteret med klima- og biodiversitetskrisen på daglig basis. Opkastpose-samleren præsenterer sin imponerende samling.

Folketeater til tiden
Den kunstneriske intention er at skabe et eksperimenterende “folketeater” til vores samtid: Som er tilgængeligt for alle, og som sætter vigtige samfundsudfordringer i fokus og indbyder til dialog. I anden del af Lufthavn i stykker, bliver publikum taget imod af et servicepersonale, hvis påklædning og fremtoning emmer en æstetik fra 1960’erne, der leder publikum gennem Tårnby Hovedbibliotek. Publikum præsenteres dernæst for en intervention, som kan minde om et speed-dating-koncept, hvor publikum får lov at lytte til vidnesbyrd fra forskellige personer, der har tilknytning til Københavns Lufthavn. Når der gøres tegn, bytter man plads og lytter til et nyt vidnesbyrd – indtil man har lyttet til et pænt antal fortællere. Ørestad-koret afslutter Lufthavn i stykker ved at synge for publikum og for fuglene.

Foketeater om lufthavnens betydning for Amager
Der er ingen, der bor på Amager, der ikke er påvirket lufthavnen, som har enorm betydning for amarkanerne på samfunds, individuelt, personligt og følelsesmæssigt plan i forhold til spørgsmål om økonomi, økologi og fremtidsønsker. Under covid-krisen kom en anden side af menneskets drøm om at flyve for alvor til syne, og Tårnby mærkede sin økonomiske afhængighed af lufthavnen, da antallet af arbejdsløse steg. Nu er arbejdsvilkårene ændret, og lufthavnen blomstrer igen. Lufthavn i stykker er folketeater til tiden, der inviterer publikum ind i en helt særlig oplevelse, hvor de får adgang til at opleve lokalsamfundets perspektiv på Amagers luftfartsliv og globale emner som teknologi, arbejde, fremskridt og CO2-reduktion.

Lufthavn i stykker er iscenesat af Andreas Liebmann fra Tårnby Park Studio og udviklet i samarbejde med FUKK ( Forenede Uafhængige Københavnske Kunstnere), performancekunstner David Sebastian Lopez, video- og maskekunstner Max Morris Doherty og kunstnerduoen Samling (Helle Egsgaard og Marie Boye Thomsen).

I forestillingen indgår også det lokale Ørestad Koret, og amatør-performancegruppen Fremtidsklubben, der er en del af Tårnby Park Studios aktiviteter i Tårnbyhuse.

For yderligere information og presseadgang, kontakt:
info@taarnbyparkstudio.org

Forestillingens detaljer:
Dato: 15.11 kl 19.00 / 17.11. kl. 19.00 / 18.11 kl. 17.00
Sted: Tårnby Hovedbibliotek, Kamillevej 10
Billetter
www.taarnbyparkstudio.dk

Arrangør:
Tårnby Park Studio
Tårnbypark Alle 79
2770 Kastrup
91533715
info@taarnbyparkstudio.org