RESIDENCIES

Tårnby Park Studio (TPS) har kapacitet til at udlåne sine egne lokaler til kunstnere i residency. Kunstnere med ophold på TPS har mulighed for at øve, afprøve, lave udstillinger og få professionel feedback på deres arbejde . De kan også udnytte den særlige situation i boligområdet til at afprøve materiale til de mennesker, der bor her. Den umiddelbare feedback fra ikke-kunstnere kan være meget værdifuld i en udviklingsproces.

TPS forsøger at opbygge langsigtede forbindelser med kunstnere og inviterer regelmæssigt kunstnere med opholdstilladelse til festivaler eller andre offentlige arrangementer.

MANY WILD TIMES
Andreas Haglund
Residency 18.-29.9. 2023
Showing d. 26.9. kl. 19.00
‘Many Wild Times’ er et koreografisk projekt af Andreas Haglund. I projektet undersøger de overlapningerne mellem hetereocis-normativ sociabilitet og klimakollaps. Iscenesættelsesmetoderne foreslår queer adgang til tid, og hvordan dans kan forvrænge den binære opdeling af natur og kultur. Værket består af danse, der strækker sig, og sange, der looper, og Andreas bruger ‘Many Wild Times’ til at undersøge metoder til at “vilde igen” dans og koreografi.
Inspireret af Queer-teoretikeren Jack Halberstam og klimateoretikeren Andreas Malm (blandt andre) lærte han, hvordan Queer-liv bestemmes som degenererede og ‘imod naturen’. Andreas undersøger, hvordan denne sociale position kan være et (ad)vantage point for at reformulere menneskets forhold til naturen. Hvad er det regenerative ved de degenererede?
Hvordan kan dansen lokke regenerative praksisser ud af kroppen?
Forestillingen i Tårnby d. 26. vil bestå af alt det materiale, der er indsamlet indtil nu. I en sanselig collage af danse og sange vil Andreas fortsætte med at formulere projektets præmisser.
Tårnby Park Studios nabo og Kunster Samir Bohammouch er født i København hvis forældre kom fra Marokko. Hans værker har en neo-ekspressionistiske stil som tager udgangspunkt i hans underbevidsthed, drømme og fri fantasi. Han bruger stærke farver og udtryk som giver en helt speciel betydning for hans malerier. Værkernes betydning mener han er individuelt fra person til person for hvordan de betragter hans værker idet med at vi alle mennesker tænker forskelligt udefra hvordan vi seer og fordyber os i Bohammouchs værker. Det er vigtigt for Bohammouch at hans kunst skal være tilgængeligt for alle mennesker uanset, alder, køn, herkomst og baggrund. Han har for eksempel en Facebook side som hedder, “Art By Samir Bohammouch” og her er alle velkomne til at betragte og støtte op omkring Bohammouchs kunst.
DO AROUND THE WORLD
Parini Secondo
Residency 21.-26. august
Showing: 24. August kl. 19.00

Parini Secondo tager fat på legens verden igen. I deres nye produktion – do around the world (arbejdstitel) er de fascineret af sjippetov både som en atletisk praksis og som et rytmisk element. I dette instrument identificerer Parini den stærke forening mellem atleten og barnet, to heroiske figurer, der sammen med digteren deler et tæt forhold til døden (Jesi, 1958). Med udgangspunkt i de typiske rytmer fra deres egen barndom tager et koreografisk partitur for to springere form, hvor krop og reb er en enkelt lydteknologi. Gymnastisk aktivitet bliver et akustisk og visuelt meditativt forlæg. Værket forfølges i den online research, der finder sin fysiske oversættelse

OM KUNSTNERE
Parini Secondo blev født i 2017 ud fra en idé af Sissj Bassani og Martina Piazzi, som involverede Camilla Neri og Francesca Pizzagalli. Kollektivet arbejder med bevægelse på en proteansk måde og sætter spørgsmålstegn ved grænserne for forfatterskab og up-to-dateisme. Med en økologisk og færdiglavet handling remixer gruppen andres ideer, som de finder online, og sammensætter koreografier gennem sampling. Parini udnytter og støtter potentialet i open source og DIY [do-it-yourself]. Fra 2019 samarbejder kollektivet med Alberto Ricca, lærer og elektronisk komponist under navnet Bienoise, der er involveret i projekterne “i” (2019), “ROCCO” (2019), “SPEEED” (2020) og “be me” (2021).

DO AROUND THE WORLD ER STØTTET AF  Culture Moves Europe, støttet af the Creative Europe Programme of the European Union, implementeret af Goethe-Institutet.

SOLAR SEGMENTS
Andreas Haglund
Residency March 23/Fall23
Visning : TBA

Dette projekt tager sit udgangspunkt i en fascination omkring hvordan det (post-)industrielle samfund og fossile brændstoffer har skabt en særlig måde at forstå tid på. Hvordan kan dansen gøre kropper fornimmlige for andre, måske mere bærdygtige, former for tid og temporaliteter?

‘Solar Segments’ er et koreografisk projekt som undersøger den dansende kroppes kapacitet at fornemme tid. Tiden går, fløder og gentages.  Hvad er en øko-somatisk tidssans? Hvordan kan man koreografere det?

Andreas Haglund (pronominer: han/ham+de/dem) arbejder freelance som dansekunstner, performer og koreograf i og omkring København og Stockholm. Han er en aktiv medlem af Dance Cooperative: en platform, dansestudie og spillested for intersektionel praktik og performance organiseret af 16 professionelle kunstnere i København. De er uddannet i Dans og Koreografi på Den Danske Scenekunstskole 2015-2019. Under deres uddannelse var de også på udveksling på ‘Skolen for Dramatisk Kunst’ i Zagreb, Kroatien.

 

YOUR HEART OUT
Ottavia Catenacci og Ella Östlund
Residency november 2022 –  januar 2023
Visning : 9. januar kl 19.00
Reserver din fri plads her

YOUR HEART OUT er en danselegeplads for koreografisk undersøgelse af fandoms logik og spørgsmål. Det er en nysgerrighed over YOUR HEART OUT er en danselegeplads for koreografisk undersøgelse af fandoms logik og spørgsmål. Det er en nysgerrighed over for “at være fan” – som en mulighed for overdrevne følelser til efterligning, tilbedelse og magtspil i hierarkiske relationer. Fanden og idolet leger altid – hvem bevæger hvad bevæger hvem?

Ottavia Catenacci og Ella Östlund er begge nyuddannede fra BA i dans og koreografi på Den Danske Scenekunstskole. Opholdet på Tårnby Park Studio er deres første som kunstnerisk duo. De vil for første gang dele et igangværende værk med hinanden – en slags prøvetime. Efterfølgende vil der være tid til samtale og feedback.

THE SWIMMER
April 2022

THE SWIMMER er en koreografisk research, der udforsker historiefortælling.

Hvordan skaber man fortællinger og overbevisninger. Vi er nysgerrige på, hvordan post-sandhedspolitik påvirker identitet og tro gennem nye kommunikations- og medieteknologier.

Hvilken effekt har de på vores kroppe, bevægelse og sociale organisering?

 

BARELY THERE

I oktober 2021 var vi vært for Denise Lim og Stina Ehn. De viste en work-in-progress af deres værk “Barely there”. Denise Lim vil optræde i Tårnby Park Performance Festival 2022!

 

LUCIE PIOT, MARIA STRIIM AND ALINE COMBE

I foråret 2021 var vi vært for danserne/koreograferne Lucie Piot, Maria Striim og Aline Combe.

Efter deres ophold optrådte de i Tårnby Park Performance Festival!