RESIDENCIES – PROGRAM

Skriveworkshop:
Græder ved havet |
البكاء على حافة البحر
Monia Sander Haj-Mohamed og Eliza Bozek

20.4.2024
13-17.00 Tårnby Park Studio
Tårnbypark Allé 70
Signup

Tårnby Park Studio inviterer til åben åndedræts- og skriveworkshop med performancekunstner, Monia Sander Haj-Mohamed og lyddesigner, Eliza Bozek. Ingen særlig erfaring kræves, kun lyst til at udforske temaet sammen med andre mennesker!

Om Workshopen:

Vær med lørdag d. 20/4 fra 13-17, hvor vi engagerer os i kollektive skriveprocesser og oplæsning af tekst om tid og tab, centreret omkring havet. Der kan skrives på dansk, engelsk og arabisk.
Ved at bruge åndedræt og nynnen vil vi forbinde os til hinanden og lytte til lyden af vores kroppe, når de tilsammen danner et sonisk hav.
Ved at introducere “the spect-actor” fra Augusto Boals De undertryktes teater til open source-kodnings-praksis, vil vi bygge ovenpå hinandens stemmer og skrive små dramatiske manuskripter, der former sig til en historie i kontinuerlig udvikling.
Lignende workshops vil finde sted i Grenå, Tunis, Tunesien og El Kef, Tunesien, og teksterne vil blive uploadet til en webside, hvor de kan læses og benyttes frit af alle. De vil også senere blive brugt i open source-teaterproduktionen, Crying by the Sea.
For dem, der har smartphones, medbring dem fuldt opladet. Der vil være et par bærbare computere til rådighed for deltagere uden smart phones.

Vigtig:

Tilmeldning til workshopen sker ved at skrive til tanya[a]taarnbyparkstudio.org – deltagelse er gratis men pladsene er begrænsede.

Workshopen finder sted kl 13.00-17.00 i vores studio med adresse Tårnbypark allé 79, i kælderetagen.
Tårnby Park Studio byder på snacks, kaffe og te under workshoppen.

Vi glæder os til at velkomne jer ind i Monias og Elizas verden!

Om Crying by the Sea
Workshoppen er en aktivering af en migrerende installation, der fungerer som forstudie- og skrive-arbejdsrum til teaterforestillingen Crying by the Sea, som finder sted i 2025. I installationen under-søger vi internettets kolonihistorie som undersøiske kabellinjer, der transporterede morsekoder mel-lem Storbritannien og koloniserede oversøiske områder. Vi undersøger også, hvordan block chain-teknologi, open source-kodning og decentraliserede serversystemer modvirker kan bruges på deko-loniserende måder, når det kommer til fordeling af ressourcer, opmærksomhed og information. Vi vil også se på tilskuerens position i performanceproduktion og stille spørgsmål relateret til tilskuerens rettigheder som indholdsproducent i samtidig, immersiv teaterproduktion.
Teaterproduktionen, Crying by the Sea, berører det hav af sorg, der er forbundet med socioøkono-misk migration gennem kollektive skriveprocesser og rollespil på scenen, der forbinder publikum i Danmark og Tunesien. Performanceprojektet udfolder sig gennem ikke-lineære kapitler i 2024 og 2025.

Arkiv

 

 

A MOUTHFUL OF PONDER

ELLA ÖSTLUND
Residency 04.3-17.3
Åbend prøve: 14.3.
𝙖 𝙨𝙤𝙣𝙜
𝙞𝙨 𝙖 𝙙𝙖𝙣𝙘𝙚 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙘𝙚𝙣𝙚
𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙪𝙣𝙜 𝙨𝙤𝙣𝙜 𝙞𝙨 𝙖 𝙥𝙤𝙚𝙢 𝙞𝙨 𝙖𝙣 𝙖𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙤𝙡𝙤
𝙞𝙨 𝙖 𝙜𝙖𝙢𝙚 𝙞𝙨 𝙖 𝙜𝙧𝙤𝙪𝙥 𝙙𝙖𝙣𝙘𝙚 𝙞𝙨 𝙖 𝙘𝙤𝙣𝙘𝙚𝙧𝙩 𝙞𝙨 𝙖 𝙩𝙧𝙖𝙘𝙠 𝙞𝙨 𝙖 𝙢𝙤𝙣𝙤𝙡𝙤𝙜𝙪𝙚 𝙞𝙨 𝙡𝙤𝙪𝙙 𝙞𝙨 𝙨𝙩𝙞𝙡𝙡
𝙞𝙨 𝙖 𝙜𝙞𝙛𝙩 𝙞𝙨 𝙬𝙤𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙨 𝙨𝙚𝙙𝙪𝙘𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙨 𝙖 𝙗𝙖𝙡𝙡𝙖𝙙 𝙞𝙨 𝙖 𝙜𝙖𝙨𝙥 𝙞𝙨 𝙖 𝙘𝙝𝙖𝙣𝙩 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙝𝙚𝙡𝙩𝙚𝙧
Ella om projektet:
“A mouthful of ponder (arbejdstitel) er et nyt værk, som låner meget fra gamle værker. For mig er det velkendt, men alligevel ikke. Det er en undersøgelse for en danser, der tjener dansens viralitet og udsigten til at afsløre det poetiske og følelsesmæssige potentiale i intuition og tvetydighed. I praksis omfatter værket dans, musik, sang og tekst. Elektroniske popsange og digte. Nogle stille skrig og et blik.
Interessen ligger i mellemrummet mellem stemme, åndedræt, krop og ord, og hvordan det at bruge tid på at lytte og navngive kan fremkalde et bevægende forhold til mening og subjektivitet. Ved at arbejde med poetisering af stemme og kropslig praksis undersøger værket løbende, hvordan koreografi og dans kan blive rum for generøs dialog med publikum og poetisk sansning.”
Ella Östlund er danser og dansekunstner med base i København og Stockholm. I 2022 dimitterede hun med en BFA i dans og koreografi fra Den Danske Scenekunstskole. Som danser og performer har Ella arbejdet for koreografer som Alma Söderberg, Matija Ferlin, Renan Martins, Julie Rasmussen, Samuel Feldhandler, JUCK og Malin Elgán.
Sammen med Ottavia Catenacci står hun i spidsen for projektet YOUR HEART OUT, som delvist er blevet udviklet og vist på Tårnby Park Studio.
MANY WILD TIMES
Andreas Haglund
Residency 18.-29.9. 2023
Showing d. 26.9. kl. 19.00
‘Many Wild Times’ er et koreografisk projekt af Andreas Haglund. I projektet undersøger de overlapningerne mellem hetereocis-normativ sociabilitet og klimakollaps. Iscenesættelsesmetoderne foreslår queer adgang til tid, og hvordan dans kan forvrænge den binære opdeling af natur og kultur. Værket består af danse, der strækker sig, og sange, der looper, og Andreas bruger ‘Many Wild Times’ til at undersøge metoder til at “vilde igen” dans og koreografi.
Inspireret af Queer-teoretikeren Jack Halberstam og klimateoretikeren Andreas Malm (blandt andre) lærte han, hvordan Queer-liv bestemmes som degenererede og ‘imod naturen’. Andreas undersøger, hvordan denne sociale position kan være et (ad)vantage point for at reformulere menneskets forhold til naturen. Hvad er det regenerative ved de degenererede?
Hvordan kan dansen lokke regenerative praksisser ud af kroppen?
Forestillingen i Tårnby d. 26. vil bestå af alt det materiale, der er indsamlet indtil nu. I en sanselig collage af danse og sange vil Andreas fortsætte med at formulere projektets præmisser.
SAMIR / Billedkunstner
Residency  08.09-30.09
Tårnby Park Studios nabo og Kunster Samir Bohammouch er født i København hvis forældre kom fra Marokko. Hans værker har en neo-ekspressionistiske stil som tager udgangspunkt i hans underbevidsthed, drømme og fri fantasi. Han bruger stærke farver og udtryk som giver en helt speciel betydning for hans malerier. Værkernes betydning mener han er individuelt fra person til person for hvordan de betragter hans værker idet med at vi alle mennesker tænker forskelligt udefra hvordan vi seer og fordyber os i Bohammouchs værker. Det er vigtigt for Bohammouch at hans kunst skal være tilgængeligt for alle mennesker uanset, alder, køn, herkomst og baggrund. Han har for eksempel en Facebook side som hedder, “Art By Samir Bohammouch” og her er alle velkomne til at betragte og støtte op omkring Bohammouchs kunst.
DO AROUND THE WORLD
Parini Secondo
Residency 21.-26. august
Showing: 24. August kl. 19.00

Parini Secondo tager fat på legens verden igen. I deres nye produktion – do around the world (arbejdstitel) er de fascineret af sjippetov både som en atletisk praksis og som et rytmisk element. I dette instrument identificerer Parini den stærke forening mellem atleten og barnet, to heroiske figurer, der sammen med digteren deler et tæt forhold til døden (Jesi, 1958). Med udgangspunkt i de typiske rytmer fra deres egen barndom tager et koreografisk partitur for to springere form, hvor krop og reb er en enkelt lydteknologi. Gymnastisk aktivitet bliver et akustisk og visuelt meditativt forlæg. Værket forfølges i den online research, der finder sin fysiske oversættelse

OM KUNSTNERE
Parini Secondo blev født i 2017 ud fra en idé af Sissj Bassani og Martina Piazzi, som involverede Camilla Neri og Francesca Pizzagalli. Kollektivet arbejder med bevægelse på en proteansk måde og sætter spørgsmålstegn ved grænserne for forfatterskab og up-to-dateisme. Med en økologisk og færdiglavet handling remixer gruppen andres ideer, som de finder online, og sammensætter koreografier gennem sampling. Parini udnytter og støtter potentialet i open source og DIY [do-it-yourself]. Fra 2019 samarbejder kollektivet med Alberto Ricca, lærer og elektronisk komponist under navnet Bienoise, der er involveret i projekterne “i” (2019), “ROCCO” (2019), “SPEEED” (2020) og “be me” (2021).

DO AROUND THE WORLD ER STØTTET AF  Culture Moves Europe, støttet af the Creative Europe Programme of the European Union, implementeret af Goethe-Institutet.

SOLAR SEGMENTS
Andreas Haglund
Residency March 23/Fall23
Visning : TBA

Dette projekt tager sit udgangspunkt i en fascination omkring hvordan det (post-)industrielle samfund og fossile brændstoffer har skabt en særlig måde at forstå tid på. Hvordan kan dansen gøre kropper fornimmlige for andre, måske mere bærdygtige, former for tid og temporaliteter?

‘Solar Segments’ er et koreografisk projekt som undersøger den dansende kroppes kapacitet at fornemme tid. Tiden går, fløder og gentages.  Hvad er en øko-somatisk tidssans? Hvordan kan man koreografere det?

Andreas Haglund (pronominer: han/ham+de/dem) arbejder freelance som dansekunstner, performer og koreograf i og omkring København og Stockholm. Han er en aktiv medlem af Dance Cooperative: en platform, dansestudie og spillested for intersektionel praktik og performance organiseret af 16 professionelle kunstnere i København. De er uddannet i Dans og Koreografi på Den Danske Scenekunstskole 2015-2019. Under deres uddannelse var de også på udveksling på ‘Skolen for Dramatisk Kunst’ i Zagreb, Kroatien.

 

YOUR HEART OUT
Ottavia Catenacci og Ella Östlund
Residency november 2022 –  januar 2023
Visning : 9. januar kl 19.00
Reserver din fri plads her

YOUR HEART OUT er en danselegeplads for koreografisk undersøgelse af fandoms logik og spørgsmål. Det er en nysgerrighed over YOUR HEART OUT er en danselegeplads for koreografisk undersøgelse af fandoms logik og spørgsmål. Det er en nysgerrighed over for “at være fan” – som en mulighed for overdrevne følelser til efterligning, tilbedelse og magtspil i hierarkiske relationer. Fanden og idolet leger altid – hvem bevæger hvad bevæger hvem?

Ottavia Catenacci og Ella Östlund er begge nyuddannede fra BA i dans og koreografi på Den Danske Scenekunstskole. Opholdet på Tårnby Park Studio er deres første som kunstnerisk duo. De vil for første gang dele et igangværende værk med hinanden – en slags prøvetime. Efterfølgende vil der være tid til samtale og feedback.

THE SWIMMER
April 2022

THE SWIMMER er en koreografisk research, der udforsker historiefortælling.

Hvordan skaber man fortællinger og overbevisninger. Vi er nysgerrige på, hvordan post-sandhedspolitik påvirker identitet og tro gennem nye kommunikations- og medieteknologier.

Hvilken effekt har de på vores kroppe, bevægelse og sociale organisering?

BARELY THERE

I oktober 2021 var vi vært for Denise Lim og Stina Ehn. De viste en work-in-progress af deres værk “Barely there”. Denise Lim vil optræde i Tårnby Park Performance Festival 2022!

LUCIE PIOT, MARIA STRIIM AND ALINE COMBE

I foråret 2021 var vi vært for danserne/koreograferne Lucie Piot, Maria Striim og Aline Combe.

Efter deres ophold optrådte de i Tårnby Park Performance Festival!