Tårnby Park Performance Festival 2023 tager dig med på en rejse gennem Tårnby med kunsten som vejviser.

Når Tårnby Park Performance Festival 2023 åbner d. 6. juni 2023 er intet helt, som det plejer at være. Siden den første festival i 2021 har Tårnby Park Studio, som står bag den årligt tilbagevendende Tårnby Park Performance Festival, arrangeret performances, forestillinger, workshops, fællesspisning og fest i Tårnbyparken og beboerparkens tilhørende lokaler. I år har Tårnby Park Performance Performance Festival 2023 under titlen “Begyndelsen på en lang rejse” fået en mere nomadisk karakter og breder sig til dagligvarebutikkerne, BASALT og Netto, Tårnby Bibliotek, Kastrup Strand og sågar øen Saltholm. Festivalens gæster skal derfor ud på en rejse i Tårnbys lokalområde for at opleve alt det, som festivalarrangørerne og kunstnerne har at byde på.

I dagene d. 6.-15. juni 2023 får borgere i Tårnby og gæster fra omegn mulighed for at opleve dansk og international performancekunst af høj kunstnerisk kvalitet helt tæt på i indenførs og udendørs offentlige rum og i Tårnbyparkens beboelsespark og fælleshus. Tårnby Park Performance Festival 2023 byder på fællesskabsorienterede dage fyldt med mange overraskelser, performancekunst, grill- hygge, teater, fællesskab, medbragt mad og workshops for børn, unge og voksne. Tårnby Park Performance Festival slutter torsdag d. 15. juni med et program rettet mod teater-, billedkunst- og scenekunstsbranchen. Branchedagen starter med paneldebatten Soft Clashes omkring institutionsdannelse og “clashet” mellem visioner og virkelighed, som Morten Goll fra Trampolinhuset vil moderere. Deltagerne tæller Gylleboverket (Malmö), På den anden side (Møn), Kinéo 37 (Odsherred) og Nexus Dance Company (København). Nogle af deltagerne befinder sig i begyndelsen af det arbejde, det er at skabe institutioner og transformere visioner til virkelighed, mens andre ser tilbage på en årelang praksis.

Tårnby Park Performance Festival arrangeres hvert år af Tårnby Park Studio, som er et projektrum for lokale, sociale og internationale forviklinger, hvor forskellige festivalformater, performances, performanceaftener, film, debatter og forskellige institutionelle rammer i Tårnby undersøges.

Udover at fremhæve og præsentere dansk og international performancekunst er Tårnby Park Performance Festival også er en performance i sig selv og skaber af ny kunstnerisk forskning. Festivalen har altid et indbygget spørgsmål, som festivalens research og indhold drejer sig omkring. I år inviteres alle involverede fra arrangører over kunstnere til publikum til at reflektere over rejsen som tema, og hvad rejsen gør ved og betyder for en krop og et samfund.

Mange af aktiviteterne er gratis, men der skal købes billet til enkelte forestillinger og performances. En billet koster mellem 25-200 kr. per person. Et festivalpas til 400 kr. giver adgang til samtlige forestillinger og performances.

Den lange rejse starter udenfor Tårnby Bibliotek d. 6. juni, hvor Proletar Teater har slået sig ned med projektet SAGA, som er halvt butik, halvt teater. Her indsamler gruppen aflagte tekstiler, som de syr om til tasker, der kan købes, og du kan tage med dig videre på festival. Med i købet af en taske får du en historie omkring tekstilets tidligere ejer, hvor tekstilet har været før, og hvor det kommer fra, som du kan digte videre på eller erstatte med din egen personlige historie. Hvem ved, måske giver du din nyindkøbte taske videre til en anden en dag, som gerne vil høre din historie?

Fra Tårnby Bibliotek går rejsen videre til Kastrup Strand, hvor Nexus Dance performer fra d. 9.-11. juni. Ude i Øresund på øen Saltholm kan en mindre gruppe gæster med billet opleve danseren Neda Kovinic og hendes hold af bevægelses- og lydkunstnere fra Serbien og England d. 10. juni kl. 15.15, der er rejst fra udlandet til Saltholm og gennem dans præsenterer deres forudgående undersøgelser og oplevelser på den lille ø. “Traveling Bodies“ er en stedsspecifik performance og møde mellem fire dansere og musikere og den lokale natur og traffikale infrastruktur. Neda Kovinic og hendes dansere kan opleves igen d. 15. juni kl. 19.30, hvor hendes performance rejser videre til Tårnbyparken og tager ny form. Dette sker indendørs i Tårnbyparken fælleshus.

Fra udendørs performances på Kastrup Strand og øen Saltholm går rejsen tilbage til downtown Tårnby, hvor publikum kan opleve en performance og dans af Karin Bergman og hendes dansere langs indgangspartiet og gangene i dagligvarebutikkerne, Basalt på Amager Landevej d. 9. juni kl. 16.00 og Netto ved Tårnby Station d. 10. juni kl. 13 og 14.

På forskellige lokationer i Tårnby kan du være heldig at løbe Emil Torp-Rasmussen og Anna-Sofia Lillian Chonovitsch, der bærer rundt på et lærred og inviterer forbipasserende til at male deres tanker om Tårnby og ønsker for byens fremtid. “A Tårnby State of Mind”, som projektet hedder. Når de to kunstnere ikke er rundt i bydelen, vil Emil Torp-Rasmussen, Anna-Sofia Lillian Chonovitsch og lærredet være at finde i Tårnbyparken d. 9., 13. 14. og 15. juni og på Tårnby Bibliotek (start) og Tårnby Torv (slut) d. 10. juni. Det store fælles maleri, som de kalder “et kollektivt maleri for fremtiden”, sælges på auktion til højst bydende d. 15. juni kl. 15 i Tårnbyparken.

Foruden og sideløbende med performancekunstprogrammet kan du være med til fællesspisning i Tårnbyparken, når Tårnby Park Studio inviterer til Open Grill fra d. 13.-15. juni kl. 17.30-19. Det er gratis at deltage og kræver blot, at man medbringer egen engangsgrill og det mad, man selv ønsker at grille og spise. Drikkevarer og kage kan købes fra festivalens bar.

D. 9. juni fra kl. 16-22 inviterer Tårnby Park Studio til havefest, som markerer den officielle åbning af Tårnby Park Performance Festival 2023. Havefesten er festivalens store samlingspunkt, hvor gæster kan møde hinanden og danse til glad musik til solen går ned, spise deres medbragte mad sammen med andre, børn (og voksne) kan deltage i kreative aktiviteter og interesserede kan deltage i dagens performancekunstprogram.

Tilbage