.

 

PROGRAM Performance, Børnebif & Suppe
Børnefilmprogrammet finder altid sted parallelt med den første forestilling (kl. 17.00)
Du har mulighed til at afleverer dine børn i biografen i caffeen og samtidigt nyde en teaterforestilling i fælleshuset!

# 1 Mandag 5.12
17.00 – 17.45 Børnebif: Fløjteløs, Vilde og Ville kanin, Pipungerne, Mus på stribe
17.00-17.45 “You, choir”, by Sophie Grodin
17.45  Suppe for alle
18.30 “Happy Happy Vineyards” by Boys* in Sync

# 2 Mandag 12.12
17.00 – 17.45 Børnebif: Storvask – Fodboldstrømper, Pipungerne – Turen til åen, Safari Europa – Rådyr, Mægtige maskiner – Gravemaskine, Hund & Fisk
17.00-17.45
Post Swirl” by Snorre Elvin
17.45 Suppe for alle
18.15  “Din stemme I mit øre” af Sophie Grodin and Max Morris Doherty
18.30 “Fremtidsklubben presenterer!”
19.15  “Total International (Lokal)” by Andreas Liebmann and Boaz Barkan

# Mandag 19.12
17.00 – 17.45 Børnebif: Verdens uartigste dreng, Himmelspejlet, Hvor ligger juleland?

17.00-17.45
“Space Between Cells” by Tanya Rydell Montan
17.45 Suppe for alle
18.30 “Tabt Titel” by Sarah Hamming
19.30
End of Circle” by Fran De Pian

VÆRKER OG KUNSTNERE
.
Her kan du finde mere informationer om alt og alle:

 

 

SOPHIE GRODIN
You, choir (work-in-progress)
en kollektiv korforestilling om begær.

Det er virkelig godt at se dig. Jeg er glad for, at du er her. Jeg ønskede virkelig, at du skulle være her: dig og ingen andre. Vi er sammen om det, du og du og du og du og du og resten af jer og jeg.

Sophie er en samarbejdsorienteret performancemager. Hendes praksis er bygget op omkring situationer, hvor forholdet mellem en lille gruppe mennesker bliver en del af det materiale, der bruges i værket. Spændingen mellem individet og gruppen, den hårfine grænse mellem at optræde og ikke-optræde og det samarbejde, der udvikles med publikum i løbet af en forestilling, er alle elementer, der udforskes i hendes arbejde. For nylig har hun udforsket koret som en måde at etablere et momentant fællesskab og samskabelse på. Sophie har en BA fra Royal Central School of Speech and Drama i London, hvor hun boede i mange år, og i år er hun ved at afslutte sin MFA på Den Danske Scenekunstskole.
.top

 

 

BOYS ‘N SYNC
Happy Happy Vineyards (2021)
Happy Happy Vineyards (2021) Fire stole på en tom scene – i „Happy Happy Vineyards“ bruger Boys* in Sync den mest ikoniske postdramatiske teateropsætning og forvandler den til en farverig og frastødende, glad og lykkelig dans.
Igen undersøger de stykket “Der fröhliche Weinberg” af Carl Zuckmayer, denne gang ved at genfortælle hele handlingen på deres helt egen måde. Sammen indrammer og dekonstruerer de de heteronormative handlingsforløb i det 100 år gamle teaterstykke og forsøger at besvare det mest presserende spørgsmål: Kan sjov være politisk i en tid med eksistentielle fascistiske trusler?
Vennerne fra Polen, Norge, Danmark og Tyskland reflekterer over fremvæksten af højrefløjsbevægelser i deres respektive hjemlande og sammenligner deres europæiske erfaringer med situationen i 1920’ernes Tyskland. De skider og tisser og får blå mærker og bløder, mens de genskaber det mest tyske teaterstykke, der nogensinde er skrevet.

Boys* in Sync er et tværfagligt performancekollektiv fra Sydafrika, Danmark, Norge og Tyskland. Vores værker kombinerer elementer og metoder fra moderne dans, postdramatisk teater og den sydafrikanske historiefortællingskultur som et udtryk for vores kunstneriske baggrunde. Vi arbejder på baggrund af vores respektive kønskonstruktioner, personlige biografier & kropsarkiver. Vi undersøger fænomenet cheesiness, implementerer en vis nostalgi fra 90’ernes boyband-fænomen og blander, dekonstruerer og queeriserer det med nutidens refleksion af maskulinitet.

Vi kan lide at sætte os selv umulige mål, fejle mens vi prøver, og præsentere resultatet heraf ved at bevæge vores kroppe, stemmer og sjæle. Vi arbejder i en flad struktur; vi producerer, optræder og former alle sammen forestillingen, arbejder med forestillinger om fælles sikre rum, bryder kønsnormer og grænser for nationer og relationer. www.boysinsync.com

.top

 

 

SNORRE ELVIN
Post Swirl

Post Swirl som en refleksion, en tilpasning, en solo-version og/eller et ekko af danseforestillingen Vortex Delight. 
Vortex Delight er Snorre Elvins afsluttende forestilling på sin kandidatuddannelse i koreografi på Den Danske Scenekunstskole. 
Ved at bevæge sig gennem cirkulære ruter i en praksis, hvor man går ind noget mere end det at gå, udforsker værket tilstande af væren, gentagelse, transformation og handlinger af at se og blive set i et landskab i konstant rotation. 

Snorre Elvin er danser og koreograf med base i København. Han arbejder med dans som en praksis for transformation, sanselig oplevelse, nydelse, healing, performativitet og queerness. I øjeblikket er han i gang med en MA i koreografi på Den Danske Scenekunstskole, hvor han også blev uddannet som danser i 2015. Han er en del af det Copehangen-baserede dansekollektiv danseatelier og har arbejdet med det internationale kollektiv dance for plants gennem flere år. Han har præsenteret sine egne og kollektive koreografiske kunstværker på Göteborgs danse- og teaterfestival, XC.HuA, Pollution, Det Frie Center for Samtidskunst, Copenhagen Contemporary, Dansehallerne, Selected Works Festival og Lothringer 13 Halle. Som danser har han optrådt for bl.a. Michele Rizzo, Pedro Goméz-Egaña, Esben Weile Kjær, Tina Tarpgaard og Martin Forsberg.
.top

 

 

SOPHIE GRODIN OG MAX MORRIS-DOHERTY
Din stemme i mit øre.
Your voice in my ear er et relationelt, animeret video-værk af Max Morris og Sophie Grodin. I løbet af det sidste år har Sophie og Max mødt mennesker fra Tårnby med meget
forskellige baggrunde for at tale med dem om øjeblikke af tryghed og sikkerhed i krisetider. Deltagernes stemmer, tegninger og skrifter blev udgangspunktet for dette stykke.

Sophie Grodin og Max-Morris Doherty samarbejder på tværs af medierne: Performance, film, animation finder deres egen specifikke stemme

.top

 

FREMTIDSKLUBBEN VISER SIG SELV!
Vores lokale teaterklub viser dens første forestilling. En forsøg, en process, en leg.
Kom og nyd fantasier fra dine medborgere! Med Andreas, Azem, Birgitte, Delia, Ekko, Lisa, Nina, Oona, Sherish a.o.
.top

 

ANDREAS LIEBMANN / BOAZ BARKAN
Total International (Lokal)
I værket TOTAL INTERNATIONAL (LOKAL) #2 inviterer den schweiziske scenekunstner Andreas Liebmann og performer Boaz Barkan publikum ind i et hjemligt rum med cello, skateboard, gamle LP-plader og en rejsegrammofon. De to performere stiller spørgsmål til, hvordan de som internationale kunstnere kan gøre op med den kolonialistiske forestilling om at indtage hele verden via flyrejser og digital kommunikation. Men rejser er også lig med fantasi. Publikum inviteres derfor til at skrive et brev i hånden. Hvilken adgang til andre, der befinder sig et andet sted i verden, åbner dette ikke op for? Værket gør aktuelle spørgsmål midt i en klimakrise nærværende på en poetisk og uhøjtidelig måde. De to performere spørger bl.a.: Hvordan kan man kommunikere med folk rundt om i verden ved hjælp af indbildningskraft? Og hvordan kan man opleve et sted langt væk uden at være der? Her kommer kunsten i spil til at pege på og udfolde alternativer.

Boaz Barkan har en BA i dans og psykologi fra Cal-Arts and Empire State College, USA, underviser i dans og Feldenkrais, og er kunstnerisk leder af nolands-performance et al.

Andreas Liebmann er uddannet på Theaterhochschule i Zürich, Schweiz (nu ZHDK). Han er underviser i instruktion og iscenesættelse på Den Danske Scenekunstskole og kunstnerisk leder af Tårnby Park Studio.
top

 

Tanya Rydell Montan
space between cells
Hvordan kan én blive med kompleksiteten i mulige og imaginære fremtider og nutider? Dette spørgsmål leder undersøgelsen af vores følelser om, og fysiske forhold til, klimaet i forandring. Gennem at genbruge materialer fra stumper og stykker af undersøgelser udført i løbet af de sidste 2,5 år, prøver denne samling at forstå sig selv i sit blivende.
Det er spredt ud mellem mange kortlægninger af uvirkelige pladser.
Det er et forsøg at udføre et trylletrick.
Det er et kærlighedsbrev til noget endnu ikke tabt.
Det er at dele en proces, mere end fremvise resultater.

Tanya Montan Rydell er en dansekunstner med sin base i København siden 2018, hvor hun er optaget af at søge efter bæredygtighed i det prekære, udfordre det skrøbelige og aktivistisk potentiale i det kunstneriske virke. Siden hun tog eksamen i Dance & Participation fra DDSKS i 2020, har hendes interesse i at forbinde dans og miljøer været i en konstant proces. Medens hun søger efter måder at forbinde klimaaktivisme og dans, arbejder hun gennem sin virksomhed Nexus Dance med projekter lige fra Esther Wrobels ”Microgravity”, hvor vertikaldans og virtuel virkelighed kombineres, hen til ”Hopp! Livet som performance” med fokus på performance både som kunst og præstation, af My Prim med base i Sverige.

Inden hun ankom til Danmark, tilbragte hun 8 år i München, først for at arbejde, senere for at arbejde. Der brugte det meste af sin tid på interdisciplinære projekter med musikere, skuespillere, operasangere, og teaterinstruktører.
top

 

SARA HAMMING & ANJA JACOBSEN
Tabt Titel

TABT TITEL – en cyklus af testemonier om affald
TABT TITEL er forskning i nedbrydning.
– at ledsage det, der er blevet beskadiget, tabt, skubbet og ødelagt
Denne gang vil jeg gå med A, komponisten.
Se andre manifestationer af TABT TITEL på www.moribund.dk

Sara Hamming, performancekunstner og performanceforfatter på Moribund

Performance / Hun har udtænkt en krop af performances med biprodukter og genbrug i form af andre performances og taler, der er kritiske over for virkningerne på og af denne krop.
Anja Jacobsen er komponist, sanger og musiker i frk. jacobsen, komponist og instruktør i Valby Vokalgruppe, medkomponist og trommeslager i Selvhenter, underviser i kollektiv komposition og rytmik på RMC og er medstifter af Eget Værelse.
.top

 

FRANCO DE PIAN
End of cycle
Til aftenen med “Performance and Soup” vil Fran De Pian præsentere en unik koncert kaldet “End of Circle”. Dette værk er kulminationen på en 5 år lang kunstnerisk søgen. Det bliver en intim og akustisk aften med sange fra hans to album og andre uudgivne sange. Der vil være musikalske gæster til stede, som vil slutte sig til Fran for at gøre det meget hyggeligt og specielt.

Fran De Pian er en argentinsk musiker og producent med base i København. Han er altid på udkig efter en historie at dele og indleve sig i sit publikum. Hans to albums “QORE” og “La Flor de la Lucidez” taler om planeten Jorden, ensomhed, frie ånder, myrer der ødelægger dit køkken og dystre landskaber i Argentina.
.top

 

Fløjteløs
Instruktør: Siri Melchior 

Den lille fugl Fløjteløs flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver nu ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille! Så bliver han fornærmet. Han skal vise dem, én gang for alle…
DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. Tilladt for alle.


Vilde og Ville kanin

Instruktør: Ylva-Li Gustafsson, Lennart Gustafsson
Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville en chance for at slippe væk. I skoven møder han Vilde, der er en vild kanin. Vilde lader Ville bo hos sig og sammen samler de bær og svampe. Ville får hjemve og Vilde vil hjælpe ham hjem. Men Vilde kommer til skade og nu er det Villes tur til at hjælpe sin nye ven.
DFI distribution. Sverige 2006. 28 min. Tilladt for alle.


Pipungerne – Mus på stribe
Instruktør: Tone Tarding

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. »Mus på stribe«: Saxe kan lide at tælle. Så da Sille og Saxe skal kigge efter Viggamusens unger, mener Saxe, at det er ingen sag, de tæller dem bare. Desværre er der ingen af musene, som vil stå stille, og pludselig er de væk alle sammen.
DFI distribution. Danmark 2008. 5 min. Tilladt for alle.
.
top

 

Storvask – Fodboldstrømper 

Instruktør: Kassandra Wellendorf
Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene Storvask skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til f.eks. et ishav, en garnjungle, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.
DFI distribution. Danmark 2010. 5 min. Tilladt for alle.

Pipungerne – Turen til åen
Instruktør: Tone Tarding

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. Sille og Saxe tager til åen. Saxe vil fiske, men det er ikke let, for frøerne synger og gøgeungerne plasker. Da han endelig fanger en fisk, bliver de enige om at sætte den ud igen.
DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. Tilladt for alle.

Safari Europa – Rådyr
Instruktør: Adam Schmedes
Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham. Hen på foråret kommer der rålam, og så passer det med, at der igen er saftigt korn på marken, som man kan spise og springe rundt i.
DFI distribution. Danmark 2010. 6 min. Tilladt for alle.

Mægtige maskiner – Gravemaskine
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

“Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder” er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Gravemaskinen – eller gravkoen – har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk.
DFI distribution. Danmark 2009. 6 min. Tilladt for alle.

Hund & Fisk
Instruktør: Jannik Hastrup

Hund & Fisk er historien om den umulige kærlighed mellem en fisk og en hund. Og om hvordan skuffet kærlighed kan afløses af ny, livsbekræftende kærlighed.
DFI distribution. Danmark 2001. 15 min. Tilladt for alle.
..top

 

Verdens uartigste dreng
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Sallies historier er en række forrygende filmfortællinger for de mindste børn og deres voksne. Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi.DFI distribution. Sverige 1992. 35mm. 14 min. Danske tale. Tilladt for alle.
DFI distribution. Danmark 1998. 7 min. Tilladt for alle.

Himmelspejlet
Instruktør: Carlos Salces 

En fin lille historie om en dreng, der en dag opdager, hvordan de store fly oppe over hans hoved spejler sig i et vandhul, og forsøger at fange et af dem. Men kan man holde et spejlbillede af et fly gemt i en lille trækasse?
DFI distribution. Mexico 1997. 10 min. Tilladt for alle.

Hvor ligger juleland?
Instruktør: Liller Møller 

Tegnefilm om Karl Ludvig, en syv centimeter høj piberensernisse. Hver jul bliver han og hans piberenservenner taget frem af deres papæske og stillet op i et fint julelandskab med honningkagehus og vatsne – deres elskede Juleland. Men en jul går det galt. Et vindpust fører Karl Ludvig væk fra hans trygge hjem – langt ud i den store, skræmmende verden udenfor. Fortabt og skrækslagen gennemlever Karl Ludvig nu sit livs store dannelsesrejse.
DFI distribution. Danmark 2006. 25 min. Tilladt for alle. .top