Performance & Soup 2023:
Suppe som en Canva

LØFT JERES SKEER! PERFORMANCE & SOUP ER TILBAGE
Endnu et år er næsten omme, vinteren står for døren. I Tårnby Park Studio vil vi fejre det i kontrast til vores sommerfestival, med en fristende og hyggelig plan for alle. Vi vil både dele glæden ved at nyde performances af talentfulde kunstnere fra hele verden, men også dele et øjeblik med vores elskede fællesskab, mens vi spiser en god middag. Det er ånden i Performance & Soup.

I år ønsker vi at gøre denne begivenhed til en canva. På den ene side vil forskellige kunstnere hver mandag i december dele deres farver, perspektiver, lys og nuancer, teknikker og synsvinkler på deres arbejde med os. På den anden side vil vores køkken servere forskellige opskrifter på suppe fra hele verden.

Da vi altid starter aftenen med børnebif og popcorn (ooog suppe selvfølgelig), vil vi også invitere dig til at tage hele familien med! Filmene er animerede kortfilm kurateret af vores venner i Vester Vov Vov.

Om forestillingerne:
4.12.Ran Suh præsenterer en performance, der sammenvæver tekster og praksisser om traditionel risdyrkning med historier om fællesskab og kvinders sociale position. Denise Lim refererer til David Lynchs “Lost Highway” og leger med situationer, hvor man er faret vild og overladt til andres nåde. Et forsøg på at skabe mening i en grotesk verden. I “Courage” behandler Signe Vad kroppens rolle i forbindelse med klimakrisen og strategier for håb.
11.12. “Many Wild Times” af Andreas Haglund leger med det dyriske i mennesket og den unyttige kontrast mellem natur og kultur. Queerness møder en økologisk vildskab, der overskrider kategorier.
18.11. “En suppe, der varmer sjælen op” inviterer publikum til at lave suppe sammen. Den reflekterer over migration, flugt, politik og erindring. “Do around the world” forvandler sport til musik. Sjippetovet bliver til et trommesæt og udgangspunktet for en meditativ live-oplevelse.

Se program 04.12.12
Se program 11.12.12
Se program 18.12.12

PROGRAM 04.12.23
17.00 Familiesuppe
𝟏𝟕.𝟑𝟎 Børnebif
𝟏𝟖.𝟑𝟎 “𝐑𝐢𝐜𝐞, 𝐑𝐢𝐭𝐮𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭 (𝐬𝐨𝐥𝐨 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐨𝐧)” 𝐚𝐟 𝐑𝐚𝐧 𝐒𝐮𝐡
Baseret på hendes afhandling <Rice, Ritual, and Spirits (2021)>* om ændringen i traditionelt rislandbrug og kvinders status, lader denne performance den ufærdige forskning, dele af teksten, risgudindemyten og personlige historier relateret til ris, samfund og kvinder trænge ind i en krop og væve sig ind i hinanden.
[𝐒𝐔𝐏𝐏𝐄𝐏𝐀𝐔𝐒𝐄]
𝟏𝟗.𝟑𝟎 “𝐋𝐨𝐬𝐭 𝐡𝐢𝐠𝐡𝐰𝐚𝐲” 𝐚𝐟 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐞 𝐋𝐢𝐦
I arbejdet med Lost Highway skaber Denise et rum af møder, hvor læring står i fokus. Hendes mål er at lære at bygge sin egen analoge synthesizer. Hun arbejder med fordoblinger og det at fordoble, med intensiteter og kanter. Hun befinder sig fortabt i et hav af muligheder; vand, vand overalt, ikke en dråbe at drikke. Hun kommer fra A til B til at være til at være til at blive til, til at være to mennesker på én gang, til at glemme, hvad der skete den nat, til at være her og der på samme tid. Hun spørger sig selv: Hvad ved jeg allerede, og hvad mere har jeg brug for at vide for at komme videre?
Sara Hamming har ageret mentor i processen. Lyddesignet er udviklet i samråd med madamdata soundlabs i Singapore.
𝟐𝟎.𝟎𝟎 𝐀̊𝐛𝐞𝐧 𝐬𝐚𝐥𝐨𝐧
Vi glæder os til at dele suppe og kunst med jer!
Supported by: Tårnbyhuse, Statens Kunstfond

Programm 11.12.12
17.00 Familiesuppe
17.30 Børnebif
18.30 “COURAGE” af Signe Vad “Menneskeheden har et valg. Samarbejd eller gå til grunde. Det er enten en klimasolidaritetspagt eller en kollektiv selvmordspagt” siger FN’s generalsekretær. Jeg bliver bange! Det kræver mod at se ind i fremtiden og acceptere omstændighederne, med accepten kommer muligheden for at arbejde med ”strategier for håb”. COURAGE handler om den bløde krop som blokadeelement. Kroppen der bliver en menneskelig barriere mod kollapset, men kroppen er også redskabet til at forbinde sig med andet liv. Det handler om frygten, som bliver en fremmedgørende barriere, frygten der blokerer for at forbinde sig med hinanden og finde løsninger sammen. Det handler om sanselighed og skrøbelighed, om at ville være her sammen med alt liv og om håbet i fællesskabet.
[SUPPEPAUSE]
19.30 “Many wild times” af Andreas Haglund I dette koreografiske projekt undersøger Andreas overlapningerne mellem heterocis-normativ sociabilitet og klimakollaps. Iscenesættelsesmetoderne foreslår queer adgang til tid, og hvordan dans kan forvrænge den binære opdeling af natur og kultur. Værket består af danse, der strækker sig, og sange, der looper, og Andreas bruger ‘Many Wild Times’ til at undersøge metoder til at “vilde igen” dans og koreografi. Inspireret af Queer-teoretikeren Jack Halberstam og klimateoretikeren Andreas Malm (blandt andre) lærte han, hvordan Queer-liv bestemmes som degenererede og ‘imod naturen’. Andreas undersøger, hvordan denne sociale position kan være et (ad)vantage point for at reformulere menneskets forhold til naturen. Hvad er det regenerative ved de degenererede? Hvordan kan dansen lokke regenerative praksisser ud af kroppen?
20.00 Åben salon

Programm 18.12.23
17.00 Familiesuppe
17.30 Børnebif
18.30 “En suppe, der varmer sjælen op” af David Sebastian Lopez Restrepo Denne performance dykker ned i det komplicerede forhold mellem mennesket og mad.  Kunstneren engagerer publikum i et samarbejde om at tilberede en fælles suppe, mens han indleder en samtale om forskellige temaer, herunder nostalgi, rejser, politik, hukommelse, performancekunst og madens rolle i at forme folks identitet. Mennesker bevæger sig i et territorium, de erobrer, transformerer landet og tilpasser sig.  Verden er et sammenfiltret net af veje, der har ført mennesker til alle hjørner. At tage mad med sig er en del af historien om civilisationer, forflytninger og opdagelser, flugt og helbredelse. Hukommelse, og selvfølgelig glemsel, og også voldens historie er knyttet til maden.  At migrere, uanset årsagen, fører os til transformation, og den mad, vi bringer med os, vil også ændre sig for hvert skridt.
[SUPPEPAUSE]
19.30 “Do around the world” af Parini Secondo Sammen med Glauco Salvo og Pier Paolo Zimmermann skaber Parini Secondo en performativ handling og en arkiveringspraksis, der antænder steder ved hjælp af deres iboende og tilslørede akustiske egenskaber gennem aktiviteten at hoppe i reb. Gymnastisk aktivitet bliver et akustisk og visuelt meditativt påskud. Gruppen udvælger rum, der har en resonanskraft, og skaber et arkiv, der fortæller om den tekniske udvikling af Parini Secondos hoppeaktivitet og genfortæller forskningsstiens geografi gennem Pier Paolos brede, statiske og følsomme optagelser og Glaucos delikat ændrede feltoptagelser. Ved slutningen af dagene med forskning og studier åbner de den performative enhed, der er udtænkt til at bringe det, der sker i arkivet, live til offentligheden og sensibilisere vores opfattelse af, hvad rummene og miljøerne allerede tilbyder.
20.00 Åben salon

Om kunstnerne Denise Lim (SG/DE) er en singaporeansk danser og koreograf, der i øjeblikket bor i Berlin. Hendes praksis involverer metoder til at lave scores, improvisere og at arbejde hen imod intensiteter, der fortryller og inviterer til eksperimenterende måder at være vidne på. Denise laver performances i det offentlige rum i Berlin som en del af Club for Performance Art Gallery og graw böckler garageN. Hun har en BFA i Dans og Koreografi fra Den Danske Scenekunstskole i København og er modtager af ImPulsTanz danceWEB-stipendiet i 2019. Denise har været medlem af det queerfeministiske kollektiv Altes Finanzamt siden 2022. Ran er koreograf og kunstnerisk forsker i København og Seoul. Hun har skabt multidisciplinære forestillinger om shamanisme, traditionel dans og mytologi baseret på autoetnografi. Efter at hun flyttede til Danmark, engagerede hun sig i den klimaaktivistiske performancegruppe Becoming Species. Hun deltager i sammenflettede bevægelser af decentraliseret aktivisme, multispecies-tænkning og erindring om forfædres traditioner. Hendes nuværende forskningsprojekt fokuserer på traditionel økologisk viden og co-mythmaking. Hun har studeret MFA i koreografi på KNUA og MA i religionsvidenskab på KU.

2022

TEATER, BØRNEBIF OG SUPPE
Et decemberprogram på Tårnby Park Studio.
De tre første mandage i December:  5./12./19. 12

17.00 – 17.45 Børnebiffen / Forestilling 1
17.45 Suppe for alle
18.30 Forestilling 2

KUN 20DKK per voksne! Børn gratis.

Støttet af Statens Kunstfond, Vester Vov Vov og Den Danske Film Institut
Produktionsteam: Fran De Pian, Delia Keller, Andreas Liebmann

Detaljeret program

Når det er koldt udenfor, har vi brug for varme. Vi har brug for at samles, og vi har brug for kunstnerisk berigelse. Tårnby Park Studio præsenterer børnefilm af høj kvalitet til de mindste og et bredt udvalg af uafhængige performancekunstnere, der er knyttet til os! Vinteren kommer? Vi svarer igen med performance og suppe! Kom og nyd værker af Boys* in Sync, Sophie Grodin & Max Morris-Doherty, Snorre Hansen, Boaz Barkan & Andreas Liebmann, Tanya Montan Rydell, Sara Hamming og Franco De Pian. Vores børnebiografprogram “Børnebiffen” – i samarbejde med Vester Vov Vov – indeholder sjove film målrettet særligt til børn. Og for første gang nogensinde deler vores nye performanceklub for amatører – Fremtidsklubben – sit arbejde med et publikum.

Har du børn? Så kom med hele familien, og oplev et kunstnerisk eksperiment fra uafhængige performancekunstnere, så kan dine børn se en film i rummet ved siden af. Filmprogrammet er for 4-6årige børn, men vi mener, at det også er underholdende for ældre børn.

I løbet af de tre første mandage i december byder Tårnby Park Studio igen på det bedste, som vi kan levere: Fællesskab og forestillinger.

Herunder er programmet for hver mandag. Du kan nøjes med at deltage i enkelte programpunkter. Pris: 20 DKK – uanset hvor meget du deltager

 

<Soup FUKK_2.jpg><Perf1-dobbelt.jpg><Rice.jpg>


“Post swirl”, Snorre Hansen, Photo Fran De Pian“Fremtidsklubben presenterer”, Photo by TPS  

 

“Happy happy wineyards” – Boys’n sync. Pic by TPS